Lies Daenen

 

Lies Daenen werd in 1966 in Tongeren geboren. Ze studeerde filosofie en werkt de laatste tien jaar als coördinator van maatschappelijke projecten, onder meer in het domein Kunst en Cultuur, waar ze een sterk engagement ontwikkelde voor wat reilt en zeilt in de wereld van de hedendaagse kunst. Haar eigen schilderkunst, waar ze zich sinds 2007 op toelegt, getuigt van een innerlijke noodzaak die reeds lang sluimert. Door te schilderen treedt Lies in het spoor van haar vader, fotograaf en portretschilder Louis Daenen (+2009), van wie zij al kijkend leerde. Verder is zij autodidact.

 

Het werk van Lies Daenen is geëngageerd, maar constructief en bemoedigend. Er blijft steeds een kans op geluk. Er is troost en hoop. Er is tederheid, een welwillende blik, genot en geluk die echter ook broos, kwetsbaar en bedreigd zijn.

In een stijl die je ‘intimistisch realistisch’ zou kunnen noemen nodigen haar werken je uit om op een contemplatieve manier en in stilte te kijken, om wellicht iets te zien dat zich openbaart om ons tot in onze diepste vezels te ontroeren

 

 

Meer info:

Lies Daenen
0496 58 00 02
Lies.daenen@telenet.be
www.studiodaenen.net