VIJF VROUWEN

 

Ik ben Indira. Ik ben moeder van 3 kinderen die alle drie een iets donkerder tintje hebben. Ik ben namelijk in India geboren en op 2-jarige leeftijd in BelgiŽ geadopteerd. Ik heb een fijne opvoeding gehad in "een internationale sfeer". Mijn zussen komen beiden uit Vietnam en mijn broer komt uit Korea. Bovendien hielden mijn ouders ervan om vaak mensen uit alle hoeken van de wereld uit te nodigen. De stap om een aantal jaar naar Zuid-Afrika te verhuizen samen met mijn man was dan ook niet zo groot. Ik ben vertaler Frans-Duits van opleiding, maar zag mijn roeping meer in het onderwijs. Ik geef momenteel Nederlands aan anderstaligen aan het cvo Leuven-Landen. Een ideale job om te combineren met een druk gezinsleven en natuurlijk ook om in die internationale sfeer te blijven.

 

Ik heet Louise, ben 40 jaar jong en woon sinds mei 1997 in BelgiŽ. Ik kom uit Rwanda, een klein Afrikaans land met een tragisch verleden. Ik ken mijn echtgenoot Marc sinds mijn aankomst in BelgiŽ. Samen hebben we twee kinderen: Mateo (3 jaar) en Alida (12 jaar). Sinds 2002 werk ik voor het Brusselse OCMW als sociaal assistente. Ik hou van BelgiŽ, mijn adoptieland. Ik betreur dat de relaties noord-zuid vaker gebaseerd zijn op economische belangen dan op het respect voor de volkeren.

 

Ik ben Kristien, 41, getrouwd met Johan. Samen hebben we twee kinderen: Timon, die 14 is maar denkt dat hij al 18 is en Nelle die 10 is. Ik ben een beetje van overal. Geboren in Mechelen uit een Mechelse moeder en een Hasseltse vader, opgegroeid in Hasselt, gestudeerd in Gent, getrouwd met een West-Vlaming en ik woon in Leuven. Ik vind dat ik een prachtig leven mag leiden, het enige waar ik het soms moeilijk mee heb is het onevenwicht tussen mannen en vrouwen, op alle vlakken. Maar om het met Johan Verminnen te zeggen: 'het leven is toch al zo kort, het is beter dat je lachend wakker wordt.'

 

Ik ben Sarina en ben in Vietnam geboren. Ik was 6 maanden oud toen ik in BelgiŽ aankwam als tweede oudste uit een gezin van vier geadopteerde kinderen uit verschillende landen. Ik ben afgestudeerd in het Heilig Hart Instituut te Heverlee met een Secretariaat Talen diploma. Ik heb eerst 10 jaar in de luchtvaartindustrie gewerkt en ben nu al enkele jaren actief in de IT-wereld. Zelf heb ik twee kinderen: Lauren van 12 jaar en Lynn van 10 jaar.

 

Mijn naam is Rashida. Ik woon in Marokko en ben huisvrouw. Ik heb vier dochters: Dounia is 26, Sanae 25 , Btissame 23 en Malake 7. Mijn  zoon is 18. Drie van mijn dochters wonen in BelgiŽ. In 2010 ben ik hen voor het eerst komen opzoeken. Ik ga elke dag naar school om Arabisch te leren schrijven en lezen, want ik ben vroeger nooit naar school geweest. Ik volg af en toe ook Franse les. Dan kan ik mensen verstaan als ik naar BelgiŽ op bezoek kom.