interculturele projecten

 

mechelsesteenweg 361

 

3020 herent

 

 

Nieuwsbrief februari 2012

Welkom op de volgende tentoonstelling in het Hannah-huis, HUIDHONGER, met schilderijen van
Jef Blancke (B) en keramiek van Christian Faillat (FR).
U bent ook hartelijk welkom op de vernissage op 26 februari tussen 15 en 18 uur in aanwezigheid van beide kunstenaars.

Graag ook uw aandacht voor:

§  de Herentse poëzieprijs die wordt georganiseerd door Hannah en door het schrijverscollectief Mengmettaal. Het thema is “Nomade“ en het winnend gedicht komt op een zeildoek aan de zijgevel van Hannah, 2 meter op 3 meter. Voor meer info, kijk op www.hannah.be of bel Lieve Devijver,
tel. 016 22 96 42.
De proclamatie is op 7 oktober 2012 en insturen kan tot 1 september.

§  Zoals u waarschijnlijk weet, staat er een groep vrienden achter het Hannah-project. Wij willen hen, de Hannah-huisvrienden, danken voor hun steun en vertrouwen.
Ook U kan lid worden van die Hannahhuisvriendengroep. Daarvoor volstaat het om 25 euro (per kalenderjaar) te storten op bankrekening 068-2454835-83 (IBAN: BE14 0682 4548 3583) van vzw Hannah, Mechelsesteenweg 361, 3020 Herent.
Van harte dank. Dankzij de financiële en morele steun kunnen we verder werken en onze bijdrage leveren aan het samenleven in Herent en omstreken.

§  Wij verkopen nog altijd presentjes voor het goede doel. Voor 2 jongerenprojecten in Guatemala verkopen we confituur uit eigen tuin en unieke handgemaakte wenskaarten. Voor Apopo zijn er de grote keramiek klaprozen, een project van Anita Huybens. Voor het Palestijnse kindercircus zijn er de Miusboeken over een circusmuis en kleine klaproosjes in keramiek. Voor meer info: www.klaprozen.be

§  Wij zijn buren van “De Kouter”, het nieuwe gemeentehuis van Herent. Wouter Mulier maakte voor het huis een krachtig werk in Cortenstaal, dat de bezoekers wenkt. Vergeet niet te gaan kijken wanneer U naar Hannah komt. Achter het gemeentehuis vindt u overigens altijd een gratis parking voor uw auto.

§  Logeren in de kunst?
Het kan. Anne en Pierre Josquin herstelden in Clérivaux in de Drôme een “maison forte” en een kerk. Allemaal met eigen handen en financies. Ze verhuren vijf chambres d’hôtes en 2 appartementen. De omgeving is perfect, de atmosfeer en de gastvrijheid zijn authentiek en U kan met wat geluk meegenieten van een concert of een tentoonstelling in de kerk. Voor meer info:
www.clerivaux.fr
en  www.gillons.fr

 

En wij wensen U een prachtige lente waarin de knoppen openbarsten van leven, crisis of geen crisis.
Geniet ervan.

 

Leni Creuwels en het Hannah-team
hannah@hannah.be