IN HET HANNAH-HUIS TE HERENT VAN 28 NOVEMBER TOT 28 DECEMBER 2004:

Wij beginnen er weer aan te geloven, dat ze er zijn en dat ze er altijd waren. Engelen als boodschappers, als vliegende taxi's, als geesten, als troosters en als redders. Zestig jaar geleden had elke mens volgens de leerkracht in de lagere school een goede engel die over ons waakte en ons met raad en daad bijstond.

In Iran en Algerije heeft nu nog elk kind een goede en een slechte geest die vanop de schouder meeleeft en inspireert. Engelen zijn van alle culturen en van alle tijden. Salman Rushdie reserveert een plaats voor de goede en de slechte engel. Mohammed werd door de engelen naar het paradijs gevoerd en boven de kerststal in Betlehem zongen de engelenscharen.

 

Met deze tentoonstelling in de Kerstperiode wil het Hannah-huis "Engelen" in hun verscheidenheid en in hun betekenis tonen.

Maria Marques uit Heverlee is nu 75 jaar en zij schildert levensgrote engelen die zo uit 1900 gestapt lijken te zijn: uit de wereld van Klimt en van Mucha, maar verrijkt met betekenissen die Jung ons leerde.

 

Heidi Schuermans woont nu in Leuven maar is een echte Schuermansdochter uit Herent. Tekenen is haar passie en haar redding (zegt ze over zichzelf). Zij tekent en schildert wezens uit een andere dimensie. Als gedreven artiest en gevoelig mens ontdekt zij al schilderend de andere kant van het zichtbare.

En dan zijn er nog kopieŽn van barokke engelen uit de Kathedraal van Cuzco in Peru. De studenten van de Academie verkopen ze aan toeristen om† hun studie te kunnen betalen. Nu hangen ze in het Hannah-huis, samen met enkele voorbeelden †van engelen uit andere culturen: Mongools geÔnspireerde miniaturen uit Istanboel, etsen van o.m. Marina Richter uit TsjechiŽ en zelfgemaakte kleinoden uit Herent.

Kom kijken en ontdek de mens in de engel en omgekeerd.

 

 

Vernissage op 28 november om 14u30

Sluiting op 28 december om 16 uur

Open elk week-end van 14 tot 18 uur en op afspraak. Niet op 25 december.

 


Hannah-huis

Mechelsesteenweg 361

3020 Herent

tel: 016/23 85 74

web: http://www.hannah.be

e-mail: hannah@hannah.be