Maryse Kuypers

Geboren op 28 februari 1958 in Maaseik.

Is een rasfotografe en verdienstelijke beeldhouwster.

Zij stamt uit een dynastie van vrouwelijke fotografen. Grootmoeder Til Leyssen startte als fotografe in het landelijke Bocholt. Haar moeder, Fernande Kuypers ontwikkelde een  belichtingstechniek die haar natuurlijke portretten extra kracht geven. Ze verwierf o.m. faam met de staatsieportretten van de Belgische koningen.

Dochter Maryse Kuypers volgde een foto-opleiding aan de Kunstacademie in Genk. Ze bekwaamde zich in naaktstudies en in portretfotografie.

Tijdens “La Bella Figura” toont zij twee reeksen naakstudies en een aantal portretten waarvan er enkele gerealiseerd werden samen met haar moeder.

 

Voor een uitgebreid Curriculum Vitae van Maryse Kuypers kunt u hier terecht.

 

 

http://www.studioleyssen.be

 

Čestmír Mudruňka

Geboren op 9 september 1935 in Uhersko, Tsjechische Republiek.

Volgde een opleiding als beeldhouwer en restaurateur, eerst in Horice, later in Praag aan de Academie voor Schone Kunsten bij de professoren Lauda, Pokorny en Hladik. Hij werkt voornamelijk in opdracht van openbare besturen. Zijn werk is aanwezig in alle grote Tsjechische musea en in binnen- en buitenlandse verzamelingen.

Čestmír werd meerdere malen bekroond in Tsjechië en zijn werk siert o.m. de zetel van het Olympisch Comité in Lausanne.

Hij bleef een bescheiden man die plezier beleeft aan zijn beeldhouwwerk en aan de restauratie van historische gebouwen.

In Herent worden van hem 6 werken in brons getoond.

 

Voor een uitgebreid Curriculum Vitae van Čestmír Mudruňka kunt u hier terecht (nl-en-fr-cz).

 

Voor een overzicht van het werk van Čestmír Mudruňka, kunt u de link naar deze mini-tentoonstelling of naar deze diashow volgen. Een zeer groot werk van hem is Cleopatra.

.