Geborgen (w)oorden

 

Hannah-huis Herent, 9 – 23 april

 

 [ zie ook de folder (PDF) ]

 

[ zie ook de persknipsels ]

 

 

 

Van zondag 9 april tot en met zondag 23 april loopt in het Hannah-huis in Herent de tentoonstelling Geborgen (w)oorden.

 

Karine Gutschoven exposeert zestien schilderijen die ze vervaardigde bij evenveel teksten van Luk Draye rond de hoogfeesten van het kerkelijke jaar, ankerpunten waar christenen God wat dichterbij verwachten. Kleuren en woorden die kunnen aanzetten tot overweging. Woorden en kleuren voor een nabije, maar levenslang te zoeken ‘Schepper’.

 

Teksten en schilderijen zijn uitgegeven in een mooie bundel die, zoals de schilderijen, verkocht wordt ten voordele van de werking van de Onze-Lieve-Vrouwparochie van Herent, een parochie zonder residerend pastoor, waar velen zich voor een breed gedragen gelovige basisgemeenschap inzetten. Ook de bezoldiging van de twee halftijdse pastores wordt door de eigen gemeenschap opgebracht.

 

In het Hannah-huis worden er bij deze gelegenheid ook gedecoreerde nestkastjes tentoongesteld, die vorm geven aan de idee dat elke mens recht heeft op respect en op een veilig nest. Aan verenigingen en aan kunstenaars werd (en wordt nog) gevraagd om een nestkastje te decoreren, denkend aan een bekende persoon die moest vluchten, vervolgd werd of vermoord werd vanwege zijn of haar ideeën, afkomst enzovoort. In april zijn al enkele nestkastjes te zien, in september wordt de hele reeks voorgesteld.

Omdat geborgen (w)oorden er ook zouden moeten zijn voor mensen die nu het veilige nest ontberen.

 

Het Hannah-huis ligt aan de Mechelsesteenweg 361 in Herent.

De tentoonstelling is open:

- op zondag 9 april vanaf 15 uur;

- op zaterdag 15 april, Paaszondag 16 april, Paasmaandag 17 april, zaterdag 22 en zondag 23 april van 14 tot 18 uur;

- op dinsdagen 11 en 18 april van 10 tot 18 uur.

 

De bundel van Luk Draye en Karine Gutschoven, Zoekend naar God. Een jaar in woord en kleur (40 blz., 16 x 24 cm, 16 illustraties, ISBN-10: 90-9020530-6) kost 10 euro (exclusief verzendkosten) en is te koop in het Hannah-huis tijdens de tentoonstelling en op het Parochiesecretariaat, Onze-Lieve-Vrouwplein 64, 3020 Herent (e-mail parochieherent@skynet.be).