Woord vooraf

Beste lezer,

De twintigste eeuw loopt ten einde en de éénentwintigste eeuw staat voor de deur. In dit nummer informeren we u over hulpmiddelen van vandaag, die echter ook tijdens de volgende eeuw in de kijker zullen lopen.
Om in te spelen op de actualiteit belichten we de nieuwe toegankelijkheidsopties van Windows 2000 en gaan we in een bijdrage over spraakherkenning na hoelang het nog zal duren vooraleer het toetsenbord overbodig wordt.
In ons hoofdartikel hebben we het over leeshulpmiddelen. We geven een eigentijdse definitie voor het begrip "lezen" en trachten deze grote hulpmiddelengroep logisch in te delen. We gaan hierbij ook na hoe producten uit de gewone computerwinkel als hulpmiddel bruikbaar kunnen zijn.
We besteden aparte aandacht aan de draagbare TV-loepen met handcamera, een leeshulpmiddelengroep die volop in ontwikkeling is en waarbij de videobril in opmars lijkt te zijn.
Deze zomer hebben we helaas afscheid moeten nemen van onze collega en redactielid Sylvia Pont, omdat ze besliste haar opleiding verder te zetten. De afgelopen drie jaar leverde zij een waardevolle bijdrage aan Infovisie Magazine. Niet enkel de vergelijkende testverslagen van hulpmiddelen waren van haar hand. Ook het opnemen van gebruikerservaringen is aan haar toe te schrijven. We willen haar nog eens hartelijk danken en zullen de door haar ingeslagen weg zeker voortzetten in de nieuwe jaargang.
De redactie wenst u veel leesplezier.

De redactieploeg van Infovisie Magazine wenst haar lezers prettige eindejaarsfeesten en een voorspoedig 2000 !

Naar inhoudsopgave