UT 8825
ISO 9999 21.18.06

Basiskenmerken:
Uitvoering: zakrekenmachine
Weergave: spraak
Taal:Frans
Scherm: LCD (grijze cijfers)
Aantal cijfers: 10
Geheugen

Aanvullende informatie:
*De Ultmost Model UT 8825 is een compacte franssprekende zakrekenmachine. Er bestaat ook een Engelse versie maar die is in Nederland of Vlaanderen niet verkrijgbaar.
*Naast de vier basisbewerkingen (optellen, aftrekken, vermenigvuldigen en delen) biedt deze rekenmachine een procent- functie en een geheugen. Met negatieve getallen werken is niet mogelijk.
*Het toestel heeft een klokje met datum- en alarmfunctie. Het uur en het alarmtijdstip worden uitgesproken, de datum niet. Voor de alarmmelding kan je kiezen uit een bieptoon of ‚‚n van de 16 ingebouwde muziekdeuntjes.
*Tijdens een rekenkundige bewerking worden zowel al de toetsaanslagen als de getallen op het LCD-scherm uitgesproken. Via de "REP"-toets kan het getal op het LCD-scherm nogmaals worden uitgesproken.
*De gebruiker kan kiezen of het getal op het LCD-scherm als een reeks cijfers of als getal moet worden uitgesproken.
*Van de vele mogelijke indicaties aan de rand van het LCD-scherm worden er slechts drie uitgesproken: de geheugenindicatie, de foutboodschap en het minteken.
*Spreeksnelheid en volume zijn beide in twee standen instelbaar. De spraak kan ook uitgeschakeld worden. Een oortelefoonaansluiting is niet voorzien.
*Na acht minuten inactiviteit schakelt het toestel zich automatisch uit.
*Met de herzettoets (reset) aan de achterzijde kan je de originele fabrieksinstellingen van de rekenmachine terugroepen.
*Standaard meegeleverd: Franstalige handleiding in zwart schrift, batterijtjes.
*Voeding: batterijtjes.
*Afmetingen: 18 x 11 x 4 cm.

Producent:
ULTMOST INDUSTRIAL CORPORATION
4F, 52 Ming Chuang Road
Hsintien, Taipei
Taiwan
Telefoon: +886 2 917 9901
Fax: +886 2 917 7603

Leverancier en prijs:
-Belgi‰: Brailleliga: 825 BEF / 20 euro (juni '99, incl. BTW)
-Nederland: geen leverancier gekend

Naar inhoudsopgave