interculturele projecten

 

mechelsesteenweg 361

 

3020 herent

 

OOSTWAARTS

 

Van 4 oktober tot 1 november 2004 opent het Hannah-huis een nieuw werkjaar met een tentoonstelling van† kunstenaars uit de Euraziatische regio. Zij kwamen westwaarts en wij kijken oostwaarts.

 

Albert Vardanyan is beeldhouwer en bronsgieter. Hij werd geboren in 1954 in Gyumri in ArmeniŽ. Na studies in Jerevan werd hij leraar en later directeur van de Academie in zijn geboortestad.

 

Zijn beelden zijn geladen met symboliek en verwijzen naar de voortdurende strijd om het voortbestaan van het Armeense volk. Het oudste christelijk land ter wereld heeft veel wisselende grenzen gekend. Veel ArmeniŽrs leven in de diaspora, verspreid over de hele wereld, maar ze bewaren een grote verbondenheid met elkaar en met het thuisland waarvan de mythische berg Ararat het symbool is. Vardanyan is een echte vertegenwoordiger van ArmeniŽ: melancholisch, overtuigd en taai.

 

Daarnaast stellen we het werk van enkele jonge kunstenaars voor die in Herent verblijven als vluchteling.

 

Anatoly Doebravin is 18 jaar en komt uit zuidelijk Rusland. Hij is een geboren tekenenaar en volgt Academie in Leuven.

 

Nima Nilian was journalist en cartoonist in Iran. Hij kwam als politiek vluchteling naar BelgiŽ en volgt nu een opleiding aan ďSint LucasĒ in Brussel. Zijn belangstelling gaat uit naar strips en karikaturen.

 

Mashid Shamseddin volgde een kunstopleiding aan de universiteit van Teheran. Ze nam na jaren aarzeling haar penseel weer op en ze schildert vrouwenfiguren en stillevens.

 

 

Opening met receptie op 3 oktober om 14u30 in het Hannah-huis, Mechelsesteenweg 361, aan de Leuvense kant van het station in Herent. Bruno Everaerts stelt A. Vardanyan voor en Leni Creuwels vertelt over de andere kunstenaars.

Hartelijk welkom.