Engelenhof voor Guatemala

 

In de Engelenhof in Herent worden vooral bessen op ecologische wijze gekweekt. Die leveren een lekkere confituur op die verkocht wordt ten voordele van projecten in Guatemala. Sinds 2005 kunnen door de verkoop van de jam en van de wenskaarten, gecreëerd door  Maruka Engelen, jaarlijks enkele duizenden euros verzameld worden.

 

We steunen een studiebeurzenproject voor Maya jongeren en het project Madres Solteras waarbij huisjes voor  alleenopvoedende moeders gebouwd worden.

 

Studiebeurzen

Indiaanse jonge mensen uit Guatemala kunnen zonder een steuntje van buitenaf geen hogere studies doen. De beursstudenten worden gevolgd door plaatselijke comités en engageren zich voor hun dorp.

Elke euro die in de kas komt, gaat integraal naar de studenten ginder. Administratie- en reiskosten worden door de vrijwilligers hier zelf gedragen.

 

Madres Solteras

Over dit project verneemt u meer in het document:  achtergrondinformatie of door het downloaden van een uitgebreidere tekst (msword bestand)

Jam

 

Alle bessen en pruimen komen van biologische teelt. Voor abrikozen en nectarines kunnen we dit niet garanderen. De jam bevat slechts één derde suiker.

Bewaar daarom de pot, eens geopend, in de koelkast.

 

De prijs is 3 euro per pot (of 4 euro voor een grote pot).

De engelen betalen de grondstoffen. Uw euro’s worden bovendien verdubbeld en gaan allemaal naar Guatemala.

 

 

Jam uit de Engelenhof 2010

Volgende soorten jam zijn beschikbaar:

 

Waar?

Deze jam is te koop in het Hannah-huis, Mechelsesteenweg 361 te Herent of in de Engelenhof, Vloerstraat 67 te Herent.
Bestellen kan ook. Telefoon: 016 23 85 74 of e-mail: hannah@hannah.be

U kan de jam betalen in de hand aan de leverancier of storten op rekening:

088-0813720-79 van Steunfonds Guatemala, Herent.